Valls

LA VILANIUADA

Treballant en l’actualització de la web

per a qualsevol consulta poseu-vos en contacte amb vilaniuada@gmail.com

logo-vilaniuada

VALLS – ALT CAMP


Introducció

El World Mobile City Project (WMCP) és un projecte col·laboratiu de georeferenciació de tecnologia mòbil, impulsat per l’Equip LaceNet i amb el suport dels centres que hi participen, així com la col·laboració de la UPC. És un projecte d’inclusió digital i una manera perfecta per conèixer diferents ciutats i treballar en un gran nombre de competències bàsiques i transversals de manera cooperativa i de forma lúdica.

El projecte té com a objectiu aprendre a localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics (targetes, mapes…) amb l’ús de tecnologies (internet mobile, geolocalització, codis QR, realitat augmentada,…) i aplicant el treball cooperatiu en petits grups.

Els protagonistes del projecte són els i les alumnes dels centres de primària i secundària de la comarca de l’Alt Camp els quals, amb el suport del professorat, descobriran la capital des d’una perspectiva una mica diferent.

El WMCP s’implementa a diverses ciutats i pobles dels Països Catalans i de l’Estat espanyol: Alcoi, Barcelona, Camp de Morvedre, Castelló, Elx, Gasteiz, Igualada, Manresa, València, Vic, Vall dels Alcalans, Valls i Xàtiva. La versió que es duu a terme a Valls  rep el nom de Vilaniuada.


Descripció General

L’activitat es presenta en forma de joc. L’alumnat participant, supervisat pels mestres o professors del seu centre, es desplaça des del punt de sortida a diferents punts de la ciutat en petits grups cap als punts que s’indiquen en les targetes que rebrà cada grup. Habitualment es faran grups de 5 alumnes i cada grup tindrà unes 5 targetes.

Les targetes d’indrets de la ciutat s’hauran distribuït tenint en compte les diferents característiques i activitats a fer en cada punt i contenen la informació necessària per visitar cada un dels indrets. En cada punt d’interès els alumnes  hauran de realitzar una prova multimèdia i una de continguts. Quan es requereixi, s’hauran de compartir i etiquetar degudament a Instagram aquestes activitats.