Activitats#A1: Activitat multimèdia (AR+)Quan estem a la vora del punt obrirem l’aplicació de Realitat Augmentada en el nostre mòbil tal i com està descrit a l’apartat ACTIVITATS, i enfocant a la cara davantera de la targeta ens mostrarà 6 cubs.

1r) Triarem l’Escola o Institut al qual pertanyem.

2n) Realitzarem la pregunta del cub de trivial (que emmagatzema respostes encertades per centres)

3r) Triarem un dels cubs restants i realitzarem una de les 5 activitats multimèdia proposades.

Per a secundària l’activació dels cubs només es farà quan estem a prop del punt. Si no tanquem l’aplicació, el cub triat es desactivarà (veureu un cub on posa “completed”) i no podrem tornar a seleccionar aquesta activitat multimèdia i per tant sabrem quines ens falten per fer. Penseu en triar bé quina activitat pot ser més interessant realitzar en cada punt d’interès!

Activitats de Primària

 Pregunta trivial: Es tracta d’una pregunta de tipus test amb diverses respostes de les quals cal triar-ne la correcta i respondre-la en el formulari adient. Aquesta activitat és l’única que, obligatòriament, cal fer en tots els punts d’interès visitats.

 Foto STEM: Heu de fer una foto representativa del punt d’interès que tingui relació amb una temàtica STEM: ciència (Science), tecnològica (Technology / Engineering) o matemàtica (Mathematics). Heu de penjar aquesta imatge, acompanyant-ho d’una petita descripció, a Instagram amb les etiquetes #STEM, #WMCP21, #Vilaniuada21. 

 Selfie: Heu de fer una foto de grup representativa del punt d’interès i penjar-la a Instagram amb les etiquetes #SELFIE, #WMCP21, #Vilaniuada21.

 Mesura del So: Amb l’app Sound Meter mesureu el soroll durant 20 segons. Feu una publicació a Instagram amb la captura de l’aplicació indicant el lloc on s’ha pres la dada (i, molt important! si pot ser, que estigui geolocalitzada en publicar-la) i indiqueu el valor mitjà del soroll. Opcionalment podeu omplir el següent formulari.  Pengeu-ho a Instagram amb les etiquetes #SO, #WMCP21, #Vilaniuada21.

 Vídeo: Heu de fer un vídeo representatiu del punt d’interès  d’1 minut màxim de durada i pengeu-lo a Instagram amb les etiquetes #VIDEO, #WMCP21, #Vilaniuada21.

 Edició d’imatge: Heu de fer una foto representativa del punt d’interès i editar-la amb una app de retoc d’imatge (feu-la artística, en forma de còmic, en blanc i negre, ploma, aquarel·les… com vulgueu), i pengeu-la a Instagram amb les etiquetes #EDICIO, #WMCP21, #Vilaniuada21.


Activitats de Secundària

 Pregunta trivial: Es tracta d’una pregunta de tipus test amb diverses respostes de les quals cal triar-ne la correcta i respondre-la en el formulari adient. Aquesta activitat és l’única que, obligatòriament, cal fer en tots els punts d’interès visitats.

 Activitat STEM: Amb l’app Sound Meter mesureu el soroll durant 20 segons. Ompliu el següent formulari: “formulari mesura del so” amb el valor obtingut del so ambiental segons les instruccions donades. Feu una publicació a Instagram amb la captura de l’aplicació indicant el lloc on s’ha pres la dada (i, molt important! si pot ser, que estigui geolocalitzada en publicar-la) i el valor mitjà del soroll en aquell punt. Pengeu-la a Instagram amb les etiquetes #SO, #WMCP21, #Vilaniuada21.

 Bookface: Cal fer una foto on aparegui el llibre i els integrants del grup fent alguna activitat relacionada amb la temàtica o la portada del llibre. S’ha de penjar la foto a Instagram amb les etiquetes #BOOKFACE, #WMCP21, #Vilaniuada21. Aquesta activitat és important que s’hagi treballat prèviament a classe i s’hagi triat el llibre i es porti el dia de la Vilaniuada.

 Vídeo literari: Heu de crear un vídeo inspirat en la citació literària i penjar-lo a Instagram incloent al text la citació literària i amb les etiquetes #LLETRES, #WMCP21, #Vilaniuada21.

 Vídeo mòbil: Heu de crear un vídeo d’una entrevista a alguna persona que trobem al carrer fent-li algunes preguntes sobre el punt d’interès. El vídeo es pot editar amb l’aplicació KineMaster i penjar-lo a Instagram amb les etiquetes #VIDEO, #WMCP21, #Vilaniuada21.

 Edició d’imatge: Heu de fer una foto representativa del punt d’interès i editar-la amb una app de retoc d’imatge (feu-la artística, en forma de còmic, en blanc i negre, ploma, aquarel·les… com vulgueu), i cal penjar-la a Instagram amb les etiquetes #EDICIO #WMCP21, #Vilaniuada21.#A2: Activitat de continguts (QR)Feu la lectura del codi QR posterior de la targeta i us donarà les instruccions per realitzar-la. Haureu de respondre a la graella de control el que correspongui i publicar la resposta al compte d’Instagram fent una foto representativa de l’activitat.#V1lan1uada: EL REPTE (Activitat complementària per a Secundària)

Aquesta és una activitat voluntària per als grups de secundària, ja que el nom dels punts d’interès està codificat. Hi ha 5 tipus de codificacions diferents que juguen amb les lletres de l’abecedari i els números lligats a lletres. El repte és el següent: Quan tingueu els cinc punts d’interès localitzats, heu de fer una publicació fent una foto de cada una de les targetes i explicar com les heu descodificat. Publiqueu amb les etiquetes convenients i afegiu-hi l’etiqueta #V1lan1uada (exemple: aquest codi el que fa és canviar les lletres “i” pel número “1” per formar la paraula “Vilaniuada”)ATENCIÓ: Recordeu de posar en tot moment les etiquetes #WMCP21#VILANIUada21 i l’etiqueta corresponent a l’activitat (#Stem, #Edicio, etc) i, opcionalment, l’etiqueta que hàgiu escollit pel vostre centre, per exemple #InsNarcisOller.

 

Llicència Creative Commons BY NC SA