Informació

La Lleidatada és una activitat adreçada als nostres joves que els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada …).

Els orígens de la Lleidatada els hem de trobar a l’Institut Cal Gravat de Manresa on, el curs 2012-2013, un grup de professors (Cèsar Riola, Jose Pelegrina, Lídia Biescas i Ramon Barlam) van dissenyar i preparar una activitat de geolocalització a partir de l’ús de dispositius mòbils i apps gratuïtes a la ciutat de Barcelona. Va nèixer així, la Barcelonada.

L’èxit que va tenir la Barcelonada 2013 va portar els organitzadors a proposar-la com a projecte col·laboratiu a l’equip de professors de secundària de LaceNet, amb la intenció de redimensionar l’activitat. En l’edició de 2015 s’hi afegeix l’equip de robòtica de la UPC.

Els professors de l’equip LaceNet que estan desenvolupant aquesta activitat són:  Palmira Santamaria, Dani Blasi, Jordi Marín, Maria Estruch, Toni Tubio, Joan Carles Sampera, Nia Colldeforns  i Ramon Barlam.

L’aplicació de realitat augmentada ha estat implementada per la UPC i més concretament per: Roc Meseguer, Dolors Royo i David Nuevo.

Els centres participants en aquesta edició 2020 de la Lleidatada, i el seu professorat representant que també han fet possible l’execució del projecte són:

  • Institut Gili i Gaya –
  • Institut Guindàvols –
  • Institut Màrius Torres –
  • Institut Torrevicens –
  • Universitat de Lleida, –

A l’edició d’enguany hi ha hagut la paticipació activa de l’alumnat del Cicle Formatiu d’Integració Social de l’INS Guillem Catà, com a dinaminitzadors de l’activitat.

L’aplicació de realitat augmentada ens l’ha dissenyat Dolors Royo

Dolors Royo            

El WMPC també ha estat possible gràcies als valuosos consells, recomanacions i col·laboracions de Jordi Griera, Xavier Suñé i Xavier Rossell.

En aquesta secció hi podeu trobar:

– El formulari d’inscripció a l’activitat

Vídeos de l’activitat

– Recull de premsa de les diferents edicions de la Lleidatada