Vilaniuada+

L’activitat Vilaniuada+ és una activitat complementària del World Mobile City Project. No es tracta pròpiament de l’activitat de la Vilaniuada, sinó d’un tast del que es fa en les jornades del #WMCP.

L’objectiu principal, sobretot, consisteix en conèixer millor Valls i saber orientar-se per la ciutat i fer ús de diferents aplicacions mòbils de geolocalització, codis QR, tractament d’imatge, etc. tot descobrint altres usos i possibilitats també de les xarxes socials.

Els continguts d’aquesta pàgina els podeu descarregar també des d’aquest enllaç (Vilaniuada+)

* Abans d’iniciar l’activitat

Instal·leu prèviament les aplicacions necessàries per a dur a terme l’activitat:

– lector de codis QR: per localitzar el punt d’interès i per l’activitat #A2.

Vilaniuada18 AR + : app de Realitat Augmentada: per a veure els diferents tipus d’activitats (blocs) multimèdia . Aquesta aplicació no és necessària si escollim un dels blocs d’activitat explicats a continació (veure #A1) però és aconsellable per la interactivitat que proporciona.

– Instagram: per a la publicació de les activitats #A1 i #A2 que ho requereixin. Es pot fer des d’un compte propi de l’alumne/a o crear amb anticipació usuaris específics per a cada grup,

Google Maps: només si voleu compartir ubicació professorat-alumnat per tenir l’alumnat geolocalitzat.

– Layout: per a collages fotogràfics.

– Snapseed; edició i filtres d’imatges (per a dur a terme l’activitat #A1 Bloc1)

Boomerang per a Instagram (per a dur a terme l’activitat #A1 Bloc5)

– Pl@ntNet: aplicació específica per a algunes activitats #A2

Aneu a Alumnat Les Eines > Apps per descarregar-les directament.

* Descripció de l’activitat

Cada grup tindrà diverses targetes (segons indicacions del professorat).

Comença l’activitat:

  • Llegiu el QR posterior de les targetes fent servir un lector de codis QR (recordeu que heu de tenir el GPS activat) i dissenyeu l’itinerari  que seguireu per trobar els punts d’interès.

 

Quan arribeu a cada punt d’interès 

  • #A1: Activitat multimèdia amb realitat augmentada

A cada punt heu d’executar l’aplicació AR+ Vilaniuada2018 i us apareixeran 5 cubs, cadascun d’ells  correspon a una activitat. Es tractaria de realitzar una de les 5 activitats de RA i no repetir els blocs en els diferents punts. Si no teniu l’aplicació instal·lada es tractaria de fer en cada punt d’interès algun dels blocs descrits a continuació.

Publiqueu les respostes a Instagram fent una foto del lloc afegint les etiquetes #WMCP18#ViLANIUada18Plus #A1 i si ho desitgeu, una etiqueta identificativa del vostre centre (per exemple #InsNarcisOller) . Etiqueteu l’usuari @vilaniuada.

Cada un d’aquests cubs consta d’una activitat multimèdia diferent.

Bloc 1 – Edició d’Imatge: fer una foto representativa del punt d’interès i editar-la amb una app de retoc d’imatge (feu-la artística, en forma de còmic, en blanc i negre, ploma, aquarel·les… com vulgueu).

Bloc 2 – #Capde: fer un vídeo relacionat amb la frase d’en Carles Capdevila que apareixerà en obrir aquest cub.

Bloc 3 – Foto STEM: fer una foto representativa del punt d’interès que tingui relació amb temàtica científica (Science), tecnològica (Technology / Engineering) o matemàtica (Mathematics).

Bloc 4 – Selfie: fer una foto de grup  representativa del punt d’interès.

Bloc 5 – Boomerang: fer un boomerang  representatiu del punt d’interès.

 

  • #A2: Activitat de continguts

Fent la lectura del codi QR davanter de la targeta us donarà les instruccions per realitzar-la. Publiqueu les respostes a Instagram fent una foto del lloc afegint les etiquetes #WMCP18#ViLANIUada18Plus #A2 i si ho desitgeu, una etiqueta identificativa del vostre centre (per exemple #InsNarcisOller) . Etiqueteu l’usuari @vilaniuada.

* Finalització de l’activitat

  • Comproveu que heu realitzat les tasques correctament
  • Podeu omplir un qüestionari d’avaluació de l’activitat online (accés al qüestionari)
  • Retorneu les targetes a l’organització.