Abans

 • Introducció de l’activitat: el vostre mestre/a o professor/a organitzador/a de la Vilaniuada us presentarà l’activitat a l’aula. Aquest professor/a, serà en principi també el vostre referent també el el dia de la Vilaniuada en iniciar l’activitat. Estigueu atents a les seves indicacions.

 • Situeu-vos a l’aula en els grups de 5 que haurà fet el tutor/a de la vostra classe (si hi ha algun grup més nombrós és necessari repartir-lo en grups de 4 o 5, encara que surtin més grups, excepte casos molt concrets).

    • Material necessari :
     • Una carpeta
     • Graella de control que us facilitarem
     • Fulls en blanc
     • Estoig amb material per escriure i dibuixar
     • Regle o cinta mètrica
     • És imprescindible portar 2 mòbils per grup carregats al màxim.
      No cal que tothom tingui instal·lades totes les aplicacions que faran falta, però entre tots els participants del grup totes les apps han d’estar com a mínim en dos dispositius mòbils.
     • És molt aconsellable portar una bateria externa carregada i el cable.
 • Quan se us indiqui anoteu i guardeu-vos als preferits la pàgina web del projecte: www.wmcproject.org/valls. En aquesta pàgina hi ha tota la informació necessària que en qualsevol moment de l’activitat de la Vilaniuada podeu consultar (per exemple, les instruccions, o  les eines: apps, webs, mapa de zones de wifi, etc.)


 • INSTAGRAM: Cada grup ha de crear-se un compte a Instagram segons les indicacions donades. A l’apartat Alumnat > Les eines > Apps teniu instruccions de com instal·lar els comptes als vostres mòbils.

  Usuari primària: ha de ser del tipus 21ESC6AG1 per tant, ha de tenir el format: 21 CodiCentre LletraCURS NúmeroGrup.

  Usuari secundària: ha de ser del tipus 21ESC3AG1 per tant, ha de tenir el format: 21 CodiCentre LletraCURS NúmeroGrup.

  Com que us cal inscriure amb un correu electrònic cal tenir previst amb quin compte es farà.

  Password: recordeu posar un password que no se us oblidi. No el podeu canviar en tota l’activitat i l’heu de conèixer tot el grup: anoteu-lo a la graella de control.

  Perfil públic: es tracta d’una activitat didàctica, aquest perfil d’instagram ha d’estar configurat perquè sigui públic i visible i el compte no s’ha d’eliminar.

  Foto i primera publicació: A la foto del perfil poseu una foto de tot el grup o una foto representativa de l’activitat. Podeu fer una primera publicació de prova comentant que esteu preparant la Vilaniuada amb el text: preparant-nos per la #Vilaniuada20, per exemple.

   Aquí teniu una mostra de com es va fer el curs passat el registre de grups a Instagram:


 • GOOGLE MAPS: Dos membres del grup han d’instal·lar-se Google Maps i el dimecres compartir la seva ubicació amb el compte que us indiqui el vostre mestre/professor en iniciar l’activitat. A l’apartat Alumnat > Les eines > Apps teniu instruccions de com fer-ho. Seguiu-les amb atenció el dia de l’activitat per tal que tot funcioni correctament. Si ho proveu abans per tenir més agilitat en fer-ho, millor.

 


 • APP RA+: Aplicació de Realitat Augmentada: Compte! En descarregar-la cal acceptar tots els permisos d’accés i d’instal·lació a tercers i en utilitzar-la cal tenir activat el GPS de dispositiu mòbil perquè apareguin els blocs multimèdia.
 • Instal·leu a l’aula si hi ha temps o a casa abans del dia de la Vilaniuada la resta d’aplicacions necessàries: lector de codis QR, Google Maps, Instagram, Layout per a collages fotogràfics per a Instagram, Pl@ntNet, app de Realitat Augmentada, Boomerang, Sound meter i Snapseed. Aneu a Alumnat > Les Eines > Apps per descarregar-les directament.

  És recomanable que les tingueu ben localitzades al mòbil el dia de la Vilaniuada, organitzades en una pantalla o una carpeta del mòbil


Llicència Creative Commons BY NC SA