VLCda16

Coneixem la ciutat de València, però, especialment per a aquelles persones que vivim a comarques, sovint no sabem anar més enllà del centre comercial. És per això que la xarxa 1entretants ha organitzat una activitat adreçada als nostres joves que els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada …). Una experiència basada en la Barcelonada 2.0 desenvolupada per la xarxa LaceNet del Bages (Catalunya).

VALENCIANADA 2016

  • Data: 17 de febrer del 2016
  • Objectius: Millorar el coneixement de la ciutat de València, tot aprenent a desplaçar-se per la ciutat, mitjançant el transport públic, amb l’ajuda dels dispositius mòbils. Utilitzar els dispositius mòbils amb finalitats d’interés social i educatiu.
  • Característiques: Els alumnes, en grups de 4, cercaran 5 punts concrets de la ciutat. L’activitat els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada …). El professorat coneixerà en tot moment on es troben els alumnes mitjançant les eines de geolocalització. Els llocs que visitaran els alumnes es faran públics mitjançant la xarxa social Instagram.
  • Organització: Es tracta d’una experiència interdisciplinar a la qual participen diversos instituts del País Valencià, organitzada amb la col·laboració de la Xarxa Cooperativa d’Ensenyament en Valencià 1entretants (http://1entretants.ning.com), basada en la Barcelonada 2.0 (http://www.wmcproject.org/barcelona/) desenvolupada per la xarxa LaceNet (http://www.lacenet.org/joomla/) del Bages (Catalunya).

COL·LABORACIONS

  • EL MuVIM ha cedit l’Aula Didàctica per a la preparació de l’actvitat i el Saló d’Actes per realitzar el control al llarg del matí del dia 17 de febrer.
  • L’Ajuntament de València ha col·laborat mitjançant diverses regidories. La Regidoria de Cultura ha proporcionat els targetons i ha col·laborat en el seu disseny; la regidoria d’Educació i Joventut, ha proporcionat les xapes identificatives per a l’alumnat. La regidoria de Mobilitat, a través de l’EMT, ha proporcionat el transport en autobús municipal a tots els alumnes.
  • El disseny de la xapa és obra d’Esther Bueno, alumna del batxillerat artístic de l’IES Lluís Vives de València. També ha col·laborat en el disseny de la mateixa Xavier Hernàndez.

A tots ells els agraïm la col·laboració.

Les xapes

Les xapes

VLCda16-WMCP16

Disseny inicial de la xapa identificativa.

 

CENTRES PARTICIPANTS

CEEDCV, València / #VLCda16CEEDCV
Escuela 2, La Canyada- Paterna / #VLCda16Escuela2
IES Botànic cavanilles, la Vall d’Uixó / #VLCda16Botànic
IES Comarcal, Burjassot/ #VLCda16Comarcal
IES de Massamagrell / #VLCda16Massama
IES el Quint, Ribarroja de Túria / #el5t
IES Escultor en Francesc Badia, Foios / #VLCda16Foios
IES Guillem d’Alcalà, Pobla de Farnals / #guillemdalcala
IES Honori Garcia, la Vall d’Uixó / #VLCda16Honori
IES Isabel de Villena, València / #VLCda16iesivillena
IES Jordi de Sant Jordi, València / #VLCda16santjordi
IES Jose María Parra, Alzira / #VLCda16parralzira
IES La Garrigosa, Meliana / #VLCda16Garrigosa
IES Lluís Vives, València / #VLCda16ieslluisvives
IES L’Om, Picassent / #ieslom
IES Manuel Sanchis Guarner, Silla / #VLCda16silla
IES Músic Martín i Soler, Mislata / #VLCda16Mislata
IES Número 1, Requena  / #VLCda16n1Requena
IES Oleana, Requena / #VLCda16Oleana
IES Serpis, València / #VLCda16serpis
IES Tirant lo Blanc, Torrent / #VLCda16TirantloBlanc
La Nostra Escola Comarcal, Picassent / #VLCda16lacomarcal
IES “Sant Vicent Ferrer”, Algemesí, Ribera Alta / #VLCda16alg

Dossier informatiu Valencianada 2016