Inici

Lliurament de premis TARRACOnada2017

Ahir  dimecres 10 de maig, a les 18 hores, es va realitzar l’acte de lliurament de premis de la TARRACOnada2017 a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona.

Podeu veure la relació de premiats a la secció concurs

L’acte va començar amb els parlaments de les  autoritats presents
Sílvia Rodes Guedes – Directora dels SSTT d’Ensenyament a Tarragona
Francesc Roca Rosell – Conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona
Jordi Fortuny – Inspector d’Ensenyament a Tarragona
David Vilella – Manager mSchools – GSMA
Josep Suñé – Periodista de Tarragona Ràdio – Speaker de l’Acte
Xavier Suñé – Organitzador tècnic de l’activitat escolar

Vam visionar un Vídeo de la TARRAConada realitzat pels alumnes de la URV
i una Conferència del Sr Jordi Jubany “Educar-nos en un món connectat

LLiurament dels premis i diplomes

P1190743
Lliurament diplomes organitzadors
Parlament final i acomiadament

 

La TARRACONADA és un Projecte pilot col·laboratiu, multicompetencial i interdiscipinar de georeferenciació i tecnologia mòbil adreçat a l’alumnat de cicle superior de primària i secundària, perquè els alumnes de les comarques tarragonines coneguin Tarragona i aprenguin a moure’s i descobrir la ciutat.

La TARRACOnadsegella néix sota el paraigües de l’Equip Lacenet que ja ha dut a terme projectes similars en altres ciutats de l’estat espanyol.

El projecte gira al voltant del programa mSchools i el Mobile History Map (MHM), impulsats per la Fundació Mobile World Capital Barcelona. El MHM es basa en la creació col·lectiva de continguts geolocalitzats mitjançant l’ús de tecnologia mòbil.

 

L’activitat, es presenta en forma de joc. Els alumnes participants acompanyats dels seus professors viatgen a la ciutat de Tarragona el 16 de febrer, organitzats en grups de fins a 5 alumnes i monitoritzats en tot moment per mestres i professors de cada centre.

Un cop allí, es desplacen pels punts d’interès de la ciutat que figuren als targetons que els seus professors els repartiran. Aquests punts fan referència a monuments, espais industrials, culturals o de lleure de Tarragona i en arribar-hi hauran de dur a terme diferents accions i activitats didàctiques “in situ”, així com desenvolupar un treball de recopilació i publicació posterior sobre la ruta que els ha tocat recórrer i preparar.

tarracocartell

 

Amb l’ajuda dels mitjans clàssics (targetes, mapes..) i amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, codis QR, realitat augmentada, realitat virtual, imatge-vídeo 360…), localitzen els punts i creen la seva ruta.

En aquests punts els alumnes duen a terme unes activitats en diferents formats, que comparteixen en un mapa i en altres mitjans socials.

Com a fet diferenciador d’altres projectes similars, la TARRACOnada integra la robòtica en les activitats previstes i la utilització de la plataforma MHM pel desenvolupament d’una nova tipologia de repte: el geo-scratching, repte col·laboratiu robòtic.

L’alumnat estarà supervisat en tot moment pels equips docents implicats.

Una experiència que enguany es desenvoluparà en vàries ciutats de l’estat el 16 de Febrer de 2017 (coincidint amb el BCN Mobile World Congress) i amb la participació simultània dels següents  centres de primaria i secundària del Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp iBaix Penedès.

Escola Marià Fortuny (Reus)
Institut Joan Puig i Ferreter (La Selva del Camp)
Institut d’Altafulla (Altafulla)
Escola L’Antina (Torredembarra)
Institut Baix Camp (Reus)
Institut Coster de la Torre (La Bisbal del Penedès)
Institut Narcís Oller (Valls)
Institut Antoni de Martí i Franquès (Tarragona)
Institut La Mar de la Frau (Vilafortuny-Cambrils)
Institut Sant Pere i Sant Pau (Tarragona)
Institut Salvador Vilaseca (Reus)
Institut Roseta Mauri (Reus)
Institut el Morell (El Morell)
Col·legi Claret (Valls)
Institut Campclar (Tarragona)
CEE Les Aigues (Mataró)