Inici

A Castelló de la Plana el “World Mobile City Projecte” el rep el nom de Castellonada i es va celebrar per primera vegada l’any 2016. Està organitzada per un col·lectiu de docents de tota la província de Castelló vinculats a la formació docent en competència digital i en itineraris culturals. Compta amb el suport de la Regidoria d’Educació dins del programa ciutats educadores de l’Ajuntament de Castelló, del CEFIRE de Castelló i de la Universitat Jaume I, que cedeix les instal·lacions i la infraestructura del Menador Espai Cultural. Hi participen també centres d’altres localitats de la província, com ara BetxíBorriana,  La Vall d’UixóBenicàssimTorreblancaBenicarló o Sant Mateu.

Moure’s per una ciutat no és fàcil per a aquelles persones que vivim als pobles. És per això que la xarxa LaceNet va començar  organitzant i molts altres col·lectius docents ens hem sumat a aquesta activitat adreçada als nostres joves que els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt a la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada …).

La proposta de RA  (Realitat Augmentada) per al  Tots els marcadors (targetons) tenen la mateixa estructura: apareixen 5 cubs. Cadascun d’aquests cubs té una acció associada:

 • Cub 1:  o  text amb indicacions (han de fer una foto de temàtica científica, tecnològica o matemàtica i publicar-la a Twitter o Instagram).
 • Cub 2: Text amb indicacions (han de fer-se una foto amb un llibre i publicar-la a Twitter o Instagram).
 • Cub 3: #VIDEOPOSTALS Se’ls obrirà una imatge amb una de les postals de la ILC (Institució de les Lletres Catalanes) que els serveix d’inspiració per a crear una història en un vídeo d’un minut.
 • Cub 4:  Text amb indicacions (S’enregistren xicotets vídeos divertits amb els hashtags similars als de #Finde  #FridayFunday que se solen utilitzar a Instagram)
 • Cub 5: #lliure Trivial (pregunta amb 3 opcions de resposta) amb posterior Text amb indicacions.

Al capdavall, es pretén introduir l’ús dels dispositius mòbils com a eines d’aprenentatge a l’hora que realitzen una experiència col·laborativa, motivadora i de recerca del patrimoni cultural. Una experiència que enguany es desenvoluparà dimecres 27 de febrer de 2018 i amb la participació simultània dels següents 23 IES de la província:

 1. IES BENIGASLÓ (LA VALL D’UIXÓ)
 2. IES BETXÍ (BETXÍ)
 3. EOI DE CASTELLÓ (Castelló)
 4. FUNDACIÓ FLOR (ALCORA)
 5. IES BOVALAR (Castelló)
 6. IES PENYAGOLOSA (Castelló)
 7. IES EL CAMINÀS (Castelló)
 8. IES FRANCESC RIBALTA (Castelló)
 9. COLEGIO NTRA. SRA. DE LA CONSOLACIÓN (Castelló)
 10. IES MIQUEL PERIS I SEGARRA (Castelló)
 11. IES JAUME I (BORRIANA)
 12. IES JÉRICA VIVER (VIVER)
 13. IES. PROFESSOR BROCH I LLOP (VILA-REAL)
 14. IES MIRALCAMP (Castelló)
 15. IES POLITÈCNIC (Castelló)
 16. IES RAMÓN CID (BENICARLÓ)
 17. IES JOAN COROMINES (BENICARLÓ)
 18. IES RIBALTA (Castelló)
 19. IES SERRA D’ ESPADÀ (ONDA)
 20. IES SOS BAYNAT (Castelló)
 21. IES TORREBLANCA (Castelló)
 22. IES VIOLANT DE CASALDUCH (BENICÀSSIM)
 23. IES JOAN BAPTISTE PORCAR (Castelló)