El projecte

La idea de la jornada l’hem de trobar el curs 2012-2013 a l’Institut Cal Gravat de Manresa on, un grup de professors (Cèsar Riola, Jose Pelegrina, Lídia Biescas i Ramon Barlam) van dissenyar i preparar una activitat de geolocalització a partir de l’ús de dispositius mòbils i apps gratuïtes a la ciutat de Barcelona. Va nèixer així, la Barcelonada.

L’èxit que va tenir la Barcelonada 2013 va portar els organitzadors a proposar-la com a projecte col·laboratiu a l’equip de professors de LaceNet, amb la intenció de redimensionar l’activitat. En l’edició de 2015 s’hi afegeix l’equip de robòtica de la UPC.

L’aplicació de realitat augmentada ha estat implementada per l’EETAC i més concretament per: Roc Meseguer, Dolors Royo i David Nuevo.

Enguany, aprofitant l’experiència d’altres zones i amb l’objectiu de donar autonomia als joves alhora de desenvolupar un repte, els professionals del CRP de l’Anoia, en col·laboració amb en Dani Blasi (ambaixador STEAM a la Catalunya Central) i l’INS Pere Vives organitzem l’Anoiada.